Fastighetsfilm

Insynsskydd, där vi erbjuder frostad solfilm, och solfilmsgruppens silverfilm där effekten blir som en spegel, fungerar utmärkt till värmebortagning.
Problem med värmen hemma? eller på kontoret? VI har produkter som är istortsätt transparanta.

EXEMPEL; Ultra light 70
Många söker efter en produkt som reducerar bra med värme, men som ändå inte reducerar bort ljuset. Ultra Light 70 är en solskyddsfilm med dessa unika egenskaper. Med sin höga IR reflektion på hela 92 % inom 760-2550 NM är den unik. Solenergin genom ett fönster överförs genom infraröd strålning och den strålning förvandlas till värme när den träffar kroppen eller föremål som t.ex. möbler. Men om IR strålningen blockeras hindrar man den från att förvandlas till värme, eftersom den inte träffar något objekt. Detta resulterar i att man förhindrar en värmeutveckling inne i rummet, vilket i sin tur sänker energiförbrukningen och spar energi/pengar.
Ultra Light 70 har även en positiv inverkan på U-värdet. Ett enkelt klart glas utan film som idag har ett U-värde 5,8 så kan man genom att montera Ultra Light 70 få ner U-värdet till 4,37. På ett 2-glas isoler som utan film har ett U-värde på 2,9 kan man med Ultra Light 70 komma ner till 2,49.

Teknisk fakta:
Ljusgenomsläpp 68 %
Total avvisad solenergi 59 %
Solabsorption 36 %
IR Reflektion 92%
Solfaktor 0.41